LAPAROSKOPİK NİSSEN FUNDOPLİKASYONU: Yaklaşık olarak 20-60 dakika arasında süren bir operasyondur. Operasyondan önce hasta ile ilgili gerekli tüm tahlil ve konsültasyonlar yapılır ve ameliyata engel bir durum yok ise hasta ameliyata alınır. Operasyonda öncelikle mide fıtığı(hiatal herni) var ise bu düzeltilir. Daha sonra midenin gaz biriken fundus kısmı yemek borusunun etrafına sarılarak erimeyen dikişlerle dikilir. Bu sayede mideye yeniden kapak mekanizması yapılmış olur. Bu ameliyatta midede herhangi bir kesme işlemi uygulanmaz. Hasta ameliyattan 3-4 saat sonra yürütülür. Yaklaşık 1 gün ağızdan herhangi bir gıda verilmez. 2. Gün hastaya sulu gıdalar başlanır. Yaklaşık 1-2. günlerde taburcu edilir. Hasta ameliyattan sonra bir gün hastanede kalmaktadır ve evine gittiğinde kendi işini görebilmektedir. Ameliyattan sonra her hastaya göre değişmekle beraber, belli bir süre sıvı gıdalarla beslenmek gerekir ve doktor kontrolünde belli bir sürede normal beslenmeye geçilir. Yapılan çalışmalarda kapalı reflü ameliyatından sonra tekrarlama ihtimali 20 yıl için %5 civarındadır yani hastaların %90 dan fazlası 20 yılı hastalıksız geçirmektedir.
Laparoskopik reflü ameliyatlarında oluşabilecek problemler:
1-En korkulan problemler ameliyat sırasında komşu organlarda ve ameliyat bölgesinde oluşabilecek yaralanmalardır. Bu yüzden deneyimli merkezlerde ameliyat olmak önemlidir.
2-Bu önemli durum dışında çözümlenebilen başka problemlerde çıkabilmekle beraber hastanın hayatını genellikle tehdit etmez.
3-Bazı hastalarda inatçı yutma güçlüğü olabilmekle beraber kendiliğinden geçmektedir, bazen hastanede tedavi etmek gerekebilmektedir.
4-Bazı hastalarda barsak gazı problemleri oluşmaktadır
5-Bazı hastalarda mide ilaçları ve barsak düzenleyicileri uzun süre kullanmak gerekebilmektedir.